Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@20:36:48 GMT

ورود دادستانی به ماجرای اختلال شبکه تلفن همراه

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۸۷۷۷

ورود دادستانی به ماجرای اختلال شبکه تلفن همراه

در حالی که اختلال گسترده در خطوط همراه اول مسلماً به کسب و کارها خسارت زد و اطلاع‌رسانی‌های در لحظه مردم با اورژانس، پلیس و ... را چندین ساعت دچار مشکل کرد، صبح روز گذشته معاون دادستان مشهد در حوزه پیشگیری از وقوع جرم با ارسال مکاتبه‌ای خطاب به شرکت مخابرات خراسان رضوی از مسئولان آن‌ها خواست هرچه سریع‌تر دلایل این اتفاق را روشن و به دادستانی منعکس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قطعی تلفن همراه و دردسرهای کف بازار
عصر روز شنبه به یک باره خطوط تلفن همراه اول از دسترس خارج شد و امکان برقراری هیچ تماسی برای خیلی از مشترکان وجود نداشت.
از طریق تلفن ثابت با چند نقطه از شهر مشهد تماس می‌گیریم تا متوجه شویم آیا در آن مناطق هم قطعی خطوط همراه اول وجود دارد که ساکنان منطقه احمد آباد، پروین اعتصامی و ... موضوع را تأیید می‌کنند؛ اما آنچه مشخص است فقط همراه اول دچار مشکل شده بود و دیگر اپراتورها آنتن‌دهی بدون مشکلی داشتند.
با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از مردم، مشترک همراه اول هستند، بررسی میدانی این ماجرا و آسیب‌هایی را که به مردم شهر وارد کرد در دستور کار قرار می‌دهیم. یکی از مکان‌ها خیابان‌های پاستور و پرستار بود که بیماران زیادی برای درمان به محل مراجعه می‌کنند. دردسر قطعی تلفن همراه برای یک زن بیمار، نخستین نمونه‌ای بود که به چشم می‌آمد. او با حال نه چندان مناسبش هرچه تلاش می‌کرد همسرش را پیدا کند تا از او بخواهد برای انتقال او به مرکز درمانی تعجیل کند، فایده‌ای‌نداشت. وقتی ماجرا را جویا شدیم او مدعی شد که خیابان جای پارک نداشت و همسرش بعد از پیاده کردن او از محل رفته است و قرار شده پس از اتمام ویزیت پزشک با یک تماس به سراغش بیاید؛ اما حالا فقط درد نصیبش شده بود.
عده‌ای دیگر هم که با مسیریاب تلفن همراه قصد داشتند آدرس مطب دکترها را بیابند، سردرگم شده بودند و قطعی تلفن همراه و در پی آن اینترنت گوشی‌ها دردسر را چند برابر می‌کرد.
عذاب قطعی یک باره خطوط همراه اول کم نبود و برخی مدعی بودند انتقال وجه‌های لحظه‌ای‌شان با شکست مواجه شده و آبروی آن‌ها رفته است. جوانی دیگر در همان حوالی به خبرنگار ما گفت: قرار بود بعد از اتمام کارم با پدرم تماس بگیرم تا با او برای پیگیری یک موضوع به ابتدای خیابان... بروم؛ اما قطعی ناگهانی خطوط همراه اول سبب شد نتوانم به او اطلاع بدهم و حدود یک ساعت است که در خیابان سرگردان شده‌ام.

تماس‌های اورژانسی روی هوا
مسلماً قطعی خطوط تلفن همراه اول خسارت‌های زیادی برای مشترکان داشت که صرف نظر از جنبه اقتصادی اگر در حین این قطعی، فردی در خیابان گرفتاری برایش پیش می‌آمد و نیاز به داروی خاصی داشت و یا دیگری باید از حال پدر و یا مادر بیمارش باخبر می‌شد و یا مسافری در گرمای هوا و در جاده‌ای دور افتاده گرفتار شده بود، چگونه باید مشکل خود را منتقل می کرد؟

علت دقیق را به دادستانی ارسال کنید
با توجه به اینکه این ماجرا از مصادیق تضییع حقوق عامه نیز محسوب می‌شد، برای پیگیری بیشتر به دادستانی مشهد مراجعه کردیم. در این زمینه مشخص شد قاضی سید هادی شریعت یار؛ معاون دادستان در حوزه پیشگیری از وقوع جرم دادسرای مرکز استان خطاب به مدیر عامل شرکت مخابرات منطقه‌ای خراسان رضوی مکاتبه‌ای ارسال و در متن آن اشاره کرده است: با عنایت به اختلال گسترده در شبکه همراه اول  در مورخ ۸/۵/۱۴۰۱ در سطح شهرستان مشهد مقدس، ضروری است گزارش کاملی از موضوع و علل و عوامل آن به این معاونت ارسال گردد. ضمن اینکه امروزه با توجه به اهمیت شبکه‌های ارتباطی در سطح جامعه می‌بایست تدابیر و پیش‌بینی‌های لازم در خصوص پیشگیری از این گونه موارد اندیشیده شود تا مشکلات و آسیب‌های کمتری به جامعه وارد گردد.

وصل شدن خطوط از ادعا تا واقعیت
در ادامه بررسی‌های ما نشان داد که مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی مشکلات فنی را عامل اختلال شبکه خطوط همراه اول در مشهد عنوان کرده است.
حسن اروجی؛ مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی در گفت‌وگو با یک رسانه دلیل قطعی چند ساعته خطوط همراه اول در مشهد را مشکل فنی در شبکه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این مشکل ارتباطی با بارندگی‌ها ندارد، افزود: از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۹ (شنبه ۸ مرداد) به دلیل مشکلات فنی، خطوط همراه اول در مشهد و چند شهر استان قطع شد که با تلاش نیروهای فنی در مرکز، این مشکل برطرف شد.
این ادعاها در حالی مطرح می‌شد که پیگیری‌های رسانه‌ای نشان می‌داد خطوط تلفن همراه اول در برخی مناطق شهر مشهد تا ساعت ۲۲ همان روز همچنان قطع و آنتن‌دهی برخی مناطق با اختلال مواجه بود.

خبرنگار: عقیل رحمانی

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اختلال شبکه تلفن همراه دستور قضایی همراه اول قطعی تلفن همراه دادستانی مشهد خطوط همراه اول همراه اول خراسان رضوی تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۸۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!

به گزارش تابناک، سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ درباره حواس‌پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواس‌پرتی راننده شده و توجه کافی را از او می‌گیرد، بنابراین ممنوع است.

یک عادت بد در رانندگی
وی ادامه داد: به عنوان مثال، همه رانندگان می‌دانند استفاده از تلفن همراه حین رانندگی باعث حواس‌پرتی راننده می‌شود. اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار می‌کنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که می‌تواند فجایع بسیاری رقم بزند.

کشیر افزود: بارها مشاهده شده برخی از رانندگان که پشت چراغ قرمز متوقف می‌شوند، تا لحظه‌ای که چراغ سبز شود مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیه‌ای که رانندگان پشت چراغ قرمز متوقف هستند، آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش می‌کنند و با خودروی جلویی برخورد می‌کنند.

چرا نباید هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده کنیم؟
کشیر گفت: تلفن همراه به گونه‌ای است که وقتی فرد از آن استفاده می‌کند تمام حواسش را می‌گیرد، بنابراین از اطراف غافل شده و نمی‌تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم واکنش درستی داشته باشد.

وی افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده می‌شود.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد: راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود، اجتناب کند.

علت ممنوعیت سیگار کشیدن حین رانندگی
کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس‌پرتی رانندگان می‌شود؛ گفت: ماده ۱۸۰ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی به صراحت هشدار می دهد که رانندگان حق ندارند حین رانندگی دخانیات استفاده کنند زیرا علاوه بر ایجاد حواس‌پرتی، ممکن است ته‌سیگار روی لباس راننده بیفتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.

وی افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند چراکه ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودروها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

پشت چراغ قرمز این کارها را انجام ندهید
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.

آمار دخالت تلفن همراه در تصادفات
وی افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می‌افتد.

آمار دخالت پیامک در تصادفات
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: همچنین در بررسی‌ها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد.

تاثیر مکالمه تلفنی با هندزفری در تصادفات
کشیر گفت: همچنین این تحقیق نشان می‌دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان‌گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد و مصرف مواد مخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.

کاری که مواد مخدر با راننده می‌کند
وی درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث می شود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث می شود تاری دید، کاهش شدید شنوایی ، درگیری ذهنی و مغزی , درک نکردن فاصله نیز رخ دهد بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم. شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده. بنابراین از رانندگان درخواست می‌کنیم عواملی را که باعث حواس‌پرتی در رانندگی می‌شوند، حذف کنند.

 منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی